Smart Working

Efficiënter en leuker werken door gebruik te maken van beschikbare slimme digitale tools. Met een focus op het elimineren van repeterend werk, waarde toevoegende taken en het efficiënt toepassen van mensgerichte technologie.

Home » Diensten » Smart Working

Vergrijzing en andere factoren leiden tot krapte op de arbeidsmarkt. Organisaties hebben steeds meer moeite om goed personeel te vinden en te behouden. Daarnaast maken technologische ontwikkelingen het werk ingewikkelder. Dit heeft geleid tot smart working. Een trend waarbij slimme digitale tools het werk efficiënter en leuker maakt.De focus ligt op het elimineren van repeterend werk. Op taken die waarde toevoegen. En op het efficiënt toepassen van mensgerichte technologie die medewerkers maximaal ondersteunt.

Het resultaat is hogere medewerkerstevredenheid en meer productiviteit. Technologie kan de functies en taken van medewerker nooit volledig vervangen. Wel brengt mensgerichte technologie verandering aan in specifieke taken. Ook neemt het routinewerk weg bij de medewerker. Hierdoor ontstaat meer tijd voor taken die waarde toevoegen en nemen tevredenheid en werkplezier.

Het is mogelijk om laagdrempelig te beginnen en van daaruit verder te bouwen. In de praktijk komt Smart Working voor op drie niveaus:

  1. Instapniveau: Bijvoorbeeld workflow management tools en macro’s
  2. Gemiddeld niveau: Bijvoorbeeld low-code/no-code applicaties en robotisering (RPA)
  3. Gevorderd niveau: Augmented Reality/Virtual Reality (AR/VR) en Artificial Intelligence tools

“Onderzoek door FME toont aan dat 83% van de medewerkers technologie als kans zien, maar ook dat het werk uitdagender en ingewikkelder wordt”

Uitdagingen

Naast voordelen zijn er ook uitdagingen. Niet alles is te automatiseren. De mens blijft een noodzakelijke schakel. Zo blijkt ook uit onderzoek van onder andere TNO. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in de maakindustrie. In het geval van kleine series en een wendbaar productieproces, kan niet alles worden geautomatiseerd. Dat is niet rendabel en niet altijd mogelijk.

De RedPack succesfactoren

Er zijn verschillende succesfactoren bij het toepassen van Smart Working:

  1. Bepaal de echte behoefte van de medewerkers
  2. Beschrijf hoe optimaal gebruikt gemaakt kan worden van mensgerichte technologie
  3. Vergroot het lerend vermogen van de medewerkers
  4. Verbeter de samenwerking tussen afdelingen, er is veel winst te behalen in afdelingsoverstijgende processen